Számtalan drón lelövéséről számolt be az orosz légvédelem

Több mint negyven ukrán drónt semmisített meg és fogott el keddre virradóra az orosz légvédelem az Azovi-tenger és a Krím félsziget felett - közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegram-csatornáján.

2023. december 5., 11:12

Szerző:

A moszkvai katonai tárca „megkísérelt terrorcselekményeknek” minősítette az ukrán dróntámadás tényét, amely során az éjszaka folyamán 22 drónt megsemmisítettek, további 13-at pedig elfogtak, moszkvai idő szerint hat óra körül pedig újabb hatot.

A Krími hídon felfüggesztették az autóforgalmat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy szakember megvizsgálja egy többemeletes lakóház megrongálódott homlokzatát egy bejelentett dróntámadás után Moszkvában 2023. május 30-án. Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón, ahol a miniszterelnököt a találkozó előtt füttykoncerttel várták a tiltakozók.

2024. február 27., 12:22

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.