Rakétatámadás érte Kijevet

Csütörtökökre virradóra ismét orosz rakétatámadás érte Kijevet, robbanásokat is jelentettek az ukrán fővárosból. A légvédelmi szirénák megszólaltak Ukrajna más részein is.

2023. május 18., 08:34

Szerző:

Szerhij Popko, a kijevi városi katonai adminisztráció vezetője Telegram-csatornáján azt közölte, folyik a károk felmérése, áldozatokról egyelőre nem tudnak.

Elmondta, hogy a vélhetően a Kaszpi-tenger felől indított rakétákat az ukrán légvédelem megsemmisítette. Hozzátette, hogy az orosz erők májusban már kilencedik alkalommal intéztek rakétatámadást Kijev ellen.

A katonai adminisztráció szerint több drónt is észleltek Kijev fölött.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester arról tájékoztatott, hogy egyelőre nem tudni áldozatokról. Hozzátette, hogy a város egyik kerületéből tüzet jelentettek.

Az ukrán hadsereg azt közölte, légitámadás érte a közép-ukrajnai Vinnyica megyét is, a helyi média szerint pedig robbanásokat lehetett hallani a nyugat-ukrajnai Hmelnyickijben is.

Rakétatámadás érte az ország déli részén fekvő Odessza város ipari területét is. Szerhij Bratcsuk, az odesszai katonai közigazgatás szóvivője a Telegramon egy halálos áldozatról és két sebesültről adott hírt.

(Kiemelt képünk: Emberek húzódnak egy kijevi metróállomásra, miután megszólalt a légiriadó az ukrán fővárosban 2022. február 24-én. Fotó: EPA/Stringer)