Alacsonyan szállnak a miniszterhelyettesek az ukrán védelmi tárcánál

Ukrajnában felmentettek hétfőn hat miniszterhelyettest a védelmi tárcánál, miután a hónap elején új vezetőt neveztek ki a minisztérium élére Rusztem Umerov személyében.

2023. szeptember 18., 14:45

Szerző:

Az elmozdított vezetők között van Hanna Maljar is, aki rendszeresen adott tájékoztatást az Oroszország elleni háború fejleményeiről. Az ukrán államfő azután menesztette Umerov elődjét, Olekszij Reznyikovot, hogy a tárcával kapcsolatosan korrupciós vádak láttak napvilágot, mindenekelőtt a beszerzésekkel összefüggésben. Reznyikov több milliárd dollár nyugati katonai segítség biztosításában működött közre az Oroszország indította háború tavaly februári kezdete óta, de őt magát nem vádolták korrupcióval. Rusztem Umerov kinevezése után közölte: elsődleges feladatainak tekinti, hogy a tárcát a védelmi erők közötti fő koordinációs intézménnyé tegye, jobban megbecsülje a katonákat, fejlessze az ukrán hadiipart, és harcoljon a korrupció ellen.

(kiemelt képünkön: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy térképet néz az ukrán hadsereg Dnyipro régióban lévő állásánál 2022. július 8-án. Fotó: STR / UKRÁN ELNÖKI SAJTÓSZOLGÁLAT / AFPK