Északnyugat-Ukrajnában is támadtak az oroszok

Ukrajna-szerte megszólaltak a szirénák, az oroszok Kijevet és Északnyugat-Ukrajnát is támadát.

2022. október 22., 14:26

Szerző:

Az újabb orosz támadások miatt szombaton Ukrajna-szerte megszólaltak a szirénák. A hatóságok detonációkról számoltak be az északnyugat-ukrajnai Rivnéből, a kijevi agglomerációból és Odesszából. Az ukrán légvédelmi rendszer aktív volt – közölték a hatóságok.

Folytatódik a légiriadó

Vitalij Klicsko kijevi polgármester megerősítette a főváros elleni támadások hírét.

„Folytatódik a légiriadó” – írta Telegram csatornáján, és azt tanácsolta a lakosoknak, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

Az ukrán hatóságok arról számoltak be, hogy gondok vannak az ország energia- és vízellátásával.

Az orosz erők „újabb rakétatámadást hajtottak végre a nyugat-ukrajnai megyékben lévő fontos energetikai hálózatok létesítményei ellen” – közölte a közösségi portálokon az Ukrenerho állami áramszolgáltató, hozzátéve, hogy „a károk mértéke hasonló, illetve talán még nagyobb, mint az október 10-12-i támadásoké”.

(Kiemelt kép: Mentőalakulatok dolgoznak egy orosz dróntámadát követően Kijevben, 2022. október 18-án. Fotó: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Ügynökség az AFP-n keresztül)

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.