Ukrajna szerint Oroszország mindent elkövet, hogy háborúba rántsa Fehéroroszországot

A fehérorosz erők nem vettek részt közvetlenül a háborúban.

2022. március 11., 20:24

Szerző:

Oroszország mindent elkövet, hogy Belaruszt is belerántsa az Ukrajna elleni 16 napos háborújába – jelentette ki Jevhenyij Jenin ukrán belügyminiszter-helyettes egy mai televíziós interjúban.

„Mi is megértjük, hogy a fehérorosz kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csatlakozzon ehhez a háborúhoz” – tette hozzá Jenyin úr.

Fehéroroszország az orosz csapatok, rakéták és repülőgépek állomásaként szolgált a háború során, de a fehérorosz erők nem vettek részt közvetlenül.

(Kiemelt kép:Vlagyimir Putyin orosz elnök (r) és fehérorosz kollégája, Alekszandr Lukasenko (l) a Grom-2022 stratégiai elrettentő erő gyakorlat részeként ballisztikus rakéták gyakorló kilövéseit nézik az orosz védelmi minisztérium helyzetfelmérő központjából Moszkvában 2022. február 19-én. Fotó: Alexey NIKOLSKY / Sputnik / AFP)

Tegnap 20:27

Ismeretlen tettesek támadtak meg egy koszovói rendőrjárőrt vasárnapra virradóra, a tűzpárbaj még délután is tartott. Egy rendőr meghalt, egy megsebesült, és egy támadó is meghalt – közölte a pristinai belügyminisztérium.