Újabb részletek derültek ki Johnson karanténbulijairól

A brit bulvár szerint gurulós bőrönddel jártak alkoholért a brit miniszterelnöki rezidencián tartott partik résztvevői.

2022. január 15., 21:59

Szerző:

Hetente összejöttek Boris Johnson brit miniszterelnök munkatársai a járványügyi korlátozások alatt, hogy a kormányfői rezidencián borozgassanak – írja a Mirror, amely részleteket is közölt az összejövetelekről.

A lap forrásai szerint maga a miniszterelnök bátorította az alkalmazottakat, hogy eresszék ki a gőzt. A rendszeres partik Boris Johnson mintegy ötven munkatársának naptárjában szerepeltek minden pénteken 16 és 19 óra között – áll az RTL szemléjében. Ez a korábbi kormányokig visszanyúló hagyomány volt, de akkor sem mondtak le róla, amikor az érvényben lévő szabályok szerint csak munka céljából tartózkodhattak volna egy térben olyan emberek, akik nem egy háztartásban élnek.

Az italozásokat a miniszterelnöki sajtóiroda szervezte, de más munkatársak is csatlakoztak. A Mirror forrásai szerint akár éjfélig is elhúzódtak a bulik, amelyeken társasjátékokat is játszottak, de előfordult, hogy olyan jó volt a hangulat, hogy az egyik résztvevő a kertben beleült a miniszterelnök kisfiának hintájába, és leszakította azt.

A munkatársak egy italhűtőbe is beruháztak, hogy behűtsék a borokat, söröket, proseccókat. A Mirror fotókat is bemutatott arról, amikor 2020. december 11-én bevitték a hűtőt a Downing Street 10. alatt lévő rezidencia hátsó bejáratán. Gurulós bőrönddel jártak egy helyi Tescóba, hogy alkoholt vásároljanak.

Az összejövetelek, melyekre a miniszterelnök is benézett, különösen népszerűek voltak a legszigorúbb korlátozások alatt, 2020 őszétől 2021 tavaszáig, de amikor már máshová is lehetett menni, kevesebben vettek rajtuk részt.

A Downing Street 10-ben Fülöp herceg temetésének előestéjén is volt parti, amikor egyébként nemzeti gyász volt az országban. Párttársai távozásra szólították fel a miniszterelnököt, Boris Johnson azt kérte, várják meg a történtekről szóló vizsgálati jelentést.

(Kiemelt képünk: Frank Augstein / POOL / AFP)

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.