Újabb nagyvállalat szakít Oroszországgal

A Starbucks és a Mcdonald's után újabb vállalat vonul ki Oroszországból. 

2022. május 25., 11:27

Szerző:

A Marks & Spencer (M&S) is bejelentette, hogy „teljes mértékben kivonul” Oroszországból, tekintettel Moszkva ukrajnai inváziójára.

„A M&S értékvezérelt vállalat, ezért az ukrajnai invázió következtében 2022. március 3-án leállítottuk az oroszországi szállításainkat”

– áll a társaság szerdán közzétett éves jelentésében. Hétfőn a Starbucks és a McDonald's is bejelentette, hogy abbahagyja oroszországi működését. A hamburgerlánc szerint az ukrajnai háború okozta humanitárius válság és a kiszámíthatatlan működési környezet miatt a McDonald's arra a következtetésre jutott, hogy az üzlet folytatása Oroszországban már nem tartható fenn, és nem egyeztethető össze a McDonald's értékeivel.(CNN)

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a Krím Oroszország általi annektálásának nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett koncerten a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2022. március 18-án. fotó:Mihail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.