Kiderült miért van zűr a reptereken, a németek ízlése tehet róla

Azt kérik a repterek a németektől, hogy színesebb, feltűnőbb csomagokkal repüljenek, mert azokat könnyebb szétválogatni. 

2022. július 22., 21:10

Szerző:

Súlyos gondok vannak a poggyászkezeléssel a német repülőtereken, a frankfurti légikikötő vezetője ezzel kapcsolatban azt kérte az utasoktól: minél színesebb és feltűnőbb csomagokat vigyenek, hogy a dolgozók könnyen meg tudják különböztetni azokat – írja azt rtl.hu.

A reptér szóvivője, Thomas Kirner szerint a legtöbb ember fekete gurulós bőrönddel utazik, ezeket nagyon időigényes szétválogatni. A repteret vezető Stefan Schulte pedig azt mondta, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt nehézségeket részben a sok fekete bőrönd okozza, de azt javasolja az utasoknak, hogy ha csak lehetséges, érjék be kézipoggyásszal.

A Guardian azt írja, hogy a járvány alatt a frankfurti repülőtér csökkentette a dolgozói létszámot, és a világ más reptereihez hasonlóan nehézséget okoz visszatérni a régi kerékvágásba. Németország és Törökország megállapodott ugyan, hogy rövidtávú szerződésekkel török vendégmunkások érkezhetnek Németországba a munkaerőhiány leküzdése érdekében, de a megállapodásban olyan szigorú kitételek szerepelnek, amelyek nagyjából hét hétig tartó biztonsági ellenőrzést írnak elő, így sokan azt feltételezik, hogy az együttműködés nem fog megvalósulni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)