Trump elfelejtette, mikor volt elnök

Tárgyalása során Donald Trump egykori amerikai elnök közölte, hogy 2021-ben a Fehér Házban volt.

2023. november 8., 14:27

Szerző:

Donald Trump csalás vádjával állt bíróság, hétfőn ő maga is szót kapott az ügyben – amint arról korábban mi is beszámoltunk. Hétórás meghallgatása során az ügyész egy adott ponton megkérdezte tőle, hogy ő maga készítette-e a 2021-es pénzügyi beszámolót, amire Trump csak annyit válaszolt, hogy

„elfoglalt voltam a Fehér Házban, Oroszországra, Kínára és az országunk biztonságának fenntartására koncentráltam”

– közölte, ezzel azt implikálva, hogy 2021-ben ő ült az elnöki székben – vette észre és tette közzé Twitterén a Trump unokahuga, aki maga is kritikusan szemléli nagybátyja tevékenységét. 

Az NBC beszámolója szerint Trump vallomása gyorsan elszabadult, a főügyészi hivatalt gyűlölködőnek nevezte, a bíró pedig felszólíitotta ügyvédeit, hogy tartsák kordában Trumpot. Az egykori elnök szerint jól sikerült a meghallgatás.

(Kiemelt képünkön Donald Trump. Fotó: STRINGER / AFP)

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).