Torontói lövöldözés: egy ember meghalt, egy kislány pedig kritikus állapotban van

2018. július 23., 07:53

Szerző:

Legalább tizennégy ember, köztük egy gyerek is megsérült, amikor egy fegyveres tüzet nyitott vasárnap Torontóban - írja a helyi médiára hivatkozva a Reuters. 

A kislány állapota kritikus, egy felnőtt nő pedig belehalt sérüléseibe. 

A város kávézókkal és éttermekkel teli Greektown kerületében történt lövöldözés helyi idő szerint este 10-kor tört ki. A szemtanúk szerint legalább 25 lövés eldördült.

A CTVNews.com úgy tudja, a támadó meghalt. Egyelőre nem került nyilvánosságra bővebb információ az áldozatok állapotáról.

A fegyveres támadások aggasztó növekedésnek indultak a városban, 53 százalékkal több lövöldözés volt eddig (szám szerint 26) 2018-ban, mint az előző év azonos időszakában.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.