Többen megsebesültek egy kabuli hotel elleni lőfegyveres támadásban, a támadókat megölték

Többen megsebesültek egy kabuli szálloda elleni lőfegyveres támadásban hétfőn, a támadókat megölték – közölte az afganisztáni tálib vezetés szóvivője.

2022. december 12., 16:07

Szerző:

A főleg kínai állampolgárokat vendégül látó hotelben lőfegyveres támadás történt, robbanások és lövések hallatszottak, a közösségi médiában megosztott felvételek tanúsága szerint a szálloda épületéből egész délután füst áradt.

A tálib biztonsági erők a helyszínre kiérkezve három támadót megöltek. A szálloda vendégei közül ketten súlyosabban megsebesültek, ők a több órán keresztül tartó támadás elől az ablakon kiugorva menekültek el – számolt be róla Zabilla Mudzsahid.

A kabuli sürgősségi kórház késő délután a Twitteren közölte, hogy 21 sebesültet látnak el, és három halottat szállítottak be hozzájuk, miután Kabul egyik szállodája felől robbanás a fegyverropogás hallatszott.

Lakossági beszámolók alapján a délután folyamán a környéken további lövéseket lehetett hallani, a tálib rendőrség a helyszínre kiérkezve lezárta a környező utcákat. A támadás elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett, jóllehet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számos támadást követett el a tálibok 2021 augusztusi hatalomátvétele óta.

(Kiemelt képünk: Füst tör elő egy kínai üzletemberek által látogatott szállodából Kabulban 2022. december 12-én, miután az épület közelében robbanás történt. MTI/EPA/STR)

Tegnap 21:06

A „barátságtalan államokhoz” kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról fogadott el pénteken határozatot az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím államtanácsa, a listán mintegy félezer objektum szerepel.

Tegnap 17:53

Januárban 53 éves mélypontra süllyedt Amerikában a munkanélküliségi ráta. A szabadidős- és vendéglátóipar 128 000 új munkahelyet teremtett, és ezzel az összes ágazat élére állt. Jelentősen bővült még a szakmai és üzleti szolgáltatások (82 000), a kormányzati szektor (74 000) és az egészségügy (58 000).