Többen meghaltak és sokan megsérültek viharok miatt

Több minaret és torony is összedőlt.

2021. december 1., 06:24

Szerző:

Öten meghaltak és 63-an megsérültek Törökország északnyugati részében azok miatt a viharok miatt, amelyek hétfőn és kedden sújtották Marmara térségét – közölte a török egészségügyi minisztérium.

A viharok – amelyeket helyenként az óránkénti 130 kilométeres sebességet is elérő széllökések kísértek – fákat csavartak ki és háztetőket tettek tönkre az Isztambult is magában foglaló régióban, sőt több minaret és torony is összedőlt miattuk. Kedden sok iskolát zárva tartottak a térségben, és súlyos közlekedési zavarok is keletkeztek. A közösségi médiában felvételeket tettek közzé oldalukra borult teherautókról és kamionokról is.

(Kiemelt képünk: Vihar következtében elsüllyedt komp Isztambulban 2021. november 30-án. A térséget sújtó vihar következtében legkevesebb négy ember életét vesztette, 19 megsebesült. MTI/EPA/Erdem Sahin)

Tegnap 20:22

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.