Többen meghaltak Brazíliában egy ciklon miatt

Legalább 11 ember meghalt Brazília legdélibb államában, Rio Grande do Sulban azután, hogy a térségre rendkívül heves trópusi ciklon csapott le.

2023. június 18., 12:32

Szerző:

A vihar pénteken özönvízszerű esőzéseket okozott és városrészeket árasztott el, a hatóságok helikopterrel folytattak keresést húsz eltűnt személy után – idézte Rio Grande do Sul kormányzatát a The Guardian.

A ciklon a nyolcezer lakosú Caraa várost érintette a legsúlyosabban. Eduardo Leite, Rio Grande do Sul kormányzója, aki ellátogatott a területre, azt mondta,

„a caraai helyzet mélységesen aggasztó. Nagyon fontos, hogy szervezett módon, gyorsan fel tudjuk térképezni a fő érintett területeket, és azonosítani tudjuk a támogatásra szorulókat”.

A hatóságok tájékoztatása szerint a keleti partvidék egyik településén, Maquinében 300 milliméter eső esett. A legsúlyosabban érintett területek lakói közül sokan a városok szabadtéri sportlétesítményeiben kerestek menedéket. A hatóságok több területen földcsuszamlás veszélyére figyelmeztettek.

A kormányzó elmondta, hogy a hatóságok az elmúlt két napban 2400 mentést hajtottak végre. Kijelentette: „célunk ebben az első pillanatban az emberi életek védelme és mentése”. Hozzátette: „kimentjük a bajba jutott embereket, felkutatjuk az eltűnteket, és minden támogatást megadunk a családoknak”.

 (Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: NELSON ALMEIDA / AFP)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.