Több mint száz ukrajnai települést lőtt Oroszország az idei legnagyobb támadássorozatban

Oroszország az elmúlt 24 órában több mint száz várost és falut támadott, idén ez volt a legnagyobb mértékű támadás – közölték az ukrán hatóságok szerdán.

2023. november 1., 15:11

Szerző:

„Az elmúlt 24 órában az ellenség 118 települést lőtt tíz régióban” – írta Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a közösségi oldalakon közzétett üzenetében. „Ez a legtöbb megtámadott város és falu az év eleje óta” – tette hozzá. A közép-ukrajnai Kremencsukban egy olajfinomítót ért orosz támadás, amely nem követelt áldozatokat. Klimenko közlése szerint több mint száz tűzoltót kellett kivezényelni a tűz oltására, amely több órán át tartott – írja a kronikaonline.

Az éjszakai bombázásokban egy ember meghalt a Harkiv megyében, az ország északkeleti részén, és egy másik a déli Herszon régióban – jelentették helyi tisztviselők. Az ukrán légierő szerdán arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán indított 20 orosz drónból tizennyolcat lelőtt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Mentők takarítják a törmeléket egy kamikaze dróntámadásban megsemmisült lakóépületből Kijev belvárosában. Fotó: Union Europeenne / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)