Több mint negyvenen meghaltak a menekülteket szállító csónakon

A Földközi-tengeren az olasz Lampedusa szigetének közelében negyvenegyen vesztették életüket. 

2023. augusztus 9., 13:04

Szerző:

Menekülteket szállító csónak borult fel és süllyedt el a Földközi-tengeren csütörtökön. A hétméteres csónak aznap délelőtt 10 órakor hagyta el a tunéziai Szfaksz kikötőjét, és Olaszország felé tartottak. Hat órája lehettek úton, amikor egy hullám felborította a csónakot, amelyen 45-en tartózkodtak, köztük három gyerek – mondta el a tragédia négy túlélője, őket a Rimona nevű, máltai zászló alatt közlekedő kereskedelmi hajó mentette ki a tengerből.

Az Elefántcsontpartról és Guineából érkező túlélők szerint csak 15-en viseltek mentőmellényt – írja az Ansa olasz hírügynükség.

A túlélőket szerda reggel adták át az olasz partiőrség egyik járőrhajójának, ezután Lampedusára szállították őket.

A túlélők szerint csak ők négyen menekültek meg. Sem a Rimona, sem az olasz parti őrség járőrhajói nem észleltek holttesteket a tengerben, a túlélőket több órával a hajótörés után, a tragédia helyszínétől távolabb mentették ki.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Yassine Gaidi / Anadolu Ügynökség via AFP)

 

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.