Több mint húszan meghaltak egy kínai irodai tűzben

Tűz pusztított csütörtökön egy szénipari vállalat irodaházában, az észak-kínai Sanhszi tartományban, a szerencsétlenségben 26-an meghaltak, és további több tucat ember megsérült – közölte a CCTV kínai állami média.

2023. november 16., 11:55

Szerző:

A tűz reggel ütött ki a Jongcsu bányavállalat ötemeletes épületében, Sanhszi tartomány Liuliang városában, amely egy jelentős széntermelő régióban fekszik.

A kínai állami média először 11 ember haláláról és 51 sérültről számolt be, délutánra azonban a halálos áldozatok száma 26-ra nőtt.

Kerületi tisztségviselők közlése szerint a katasztrófavédelemnek délutánra sikerült eloltania a tüzet, és folyik a mentés. Hatvanhárom embert sikerült élve kihozni az épületből, a sérülteket kórházba szállították. A tűz okát egyelőre nem tudják, de a helyi média értesülése szerint az egyik dolgozói zuhanyzóban keletkezhetett.

(Kiemelt képünkön: tűzoltók próbálják eloltani a tüzet egy szénbánya vállalat épületében az észak-kínai Shanxi tartományban, Lyuliang városban 2023. november 16-án, Kína. Fotó: Zhan Yan / XINHUA / Xinhua via AFP)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

2024. május 20., 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.