Tízgólos svéd siker

A svéd kapus negyven százalékos hatékonysággal védett.

2022. január 21., 19:46

Szerző:

Svédország 28-18-ra legyőzte Lengyelországot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában – írja az MTI.

A jövő januári világbajnokság két házigazdájának mérkőzésén a 12. percben még csak 6-5-ös hátrányban voltak a lengyelek, ám ezt követően a szünetig csupán egyszer találtak a hálóba, így a svédek tulajdonképpen egy félidő alatt eldöntötték a találkozót.

A szünet után sem változott a játék, a 36. percben már tíz gól volt a különbség, a meccs háromnegyedénél pedig 23-10-re vezetett a tavaly vb-ezüstérmes Svédország. Az alacsony színvonalú meccs folytatásában a skandinávok lesüllyedtek a lengyelek szintjére, ezt ellenfelük egy 6-1-es sorozattal használta ki és végül 28-18-ra kapott ki.

A meccs legjobbjának Tobias Thulint választották, a svéd kapus negyvenszázalékos hatékonysággal védett.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, II. csoport (Pozsony):
Svédország-Lengyelország 28-18 (14-6)
korábban: Spanyolország-Orosz csapat 26-25 (12-11)
később:
Norvégia-Németország 20.30

(Kiemelt kép: a svéd Jim Gottfridsson (r) a férfi kézilabda Európa-bajnokság Lengyelország-Svédország mérkőzésén a szlovákiai Pozsonyban 2022. január 21-én. Fotó: Vladimir Simicek / AFP)

Tegnap 21:56

Egy szinttel alacsonyabbra, a középső, hármas fokozatra csökkentette a koronavírus-járvány intenzitását jelző készültséget pénteken a brit kormány, tükrözve a járványhelyzet igen jelentős ütemű és folyamatos javulását.

Tegnap 20:30

A politikai folytonosság üzenetével alakult meg az újraválasztott Emmanuel Macron francia elnök új kormányzata pénteken: több kulcsposzton maradt az eddigi tárcavezető; a legfontosabb változás a külügyi és a védelmi minisztérium élén történt.

Szándékos félretájékoztatásnak nevezte pénteken Ann Linde svéd külügyminiszter Törökország azon vádjait, hogy az immáron NATO-tagságra pályázó Svédország és Finnország támogatja a terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspártot (PKK).