Tízgólos svéd siker

A svéd kapus negyven százalékos hatékonysággal védett.

2022. január 21., 19:46

Szerző:

Svédország 28-18-ra legyőzte Lengyelországot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában – írja az MTI.

A jövő januári világbajnokság két házigazdájának mérkőzésén a 12. percben még csak 6-5-ös hátrányban voltak a lengyelek, ám ezt követően a szünetig csupán egyszer találtak a hálóba, így a svédek tulajdonképpen egy félidő alatt eldöntötték a találkozót.

A szünet után sem változott a játék, a 36. percben már tíz gól volt a különbség, a meccs háromnegyedénél pedig 23-10-re vezetett a tavaly vb-ezüstérmes Svédország. Az alacsony színvonalú meccs folytatásában a skandinávok lesüllyedtek a lengyelek szintjére, ezt ellenfelük egy 6-1-es sorozattal használta ki és végül 28-18-ra kapott ki.

A meccs legjobbjának Tobias Thulint választották, a svéd kapus negyvenszázalékos hatékonysággal védett.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, II. csoport (Pozsony):
Svédország-Lengyelország 28-18 (14-6)
korábban: Spanyolország-Orosz csapat 26-25 (12-11)
később:
Norvégia-Németország 20.30

(Kiemelt kép: a svéd Jim Gottfridsson (r) a férfi kézilabda Európa-bajnokság Lengyelország-Svédország mérkőzésén a szlovákiai Pozsonyban 2022. január 21-én. Fotó: Vladimir Simicek / AFP)

14:54

A város oroszországi elfoglalása óta először futott be egy hajó az ukrajnai Mariupol kikötőjébe, hogy fémet rakodjon fel és szállítson Oroszországba, amit Kijev fosztogatásnak minősített. 

14:30

Ukrajna megkezdte a Harpoon hajóelhárító rakéták átvételét Dániából és önjáró ágyúk átvételét az Egyesült Államokból – közölte szombaton Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, aki szerint a fegyverek az orosz invázió ellen harcoló erőket fogják erősíteni.

13:12

Kuba, Venezuela és Bolívia vezetői pénteken tiltakozásul alternatív csúcstalálkozót tartottak Havannában, mivel ezeket az országokat nem hívták meg az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) júniusi csúcstalálkozójára – jelentette a Reuters brit és a francia AFP hírügynökség.