Tizennyolc magyar szurkolót állítottak elő Münchenben, volt akit náci jelképek miatt

Deutsch Tamás szerint a migránsokkal szemben kellett volna hasonló eréllyel fellépnie a német rendőrségnek.

2021. június 24., 14:51

Szerző:

„A bajor rendőrség 18 honfitársunkat állította elő a mai nap folyamán, tíz főt már kiengedtek, nyolc esetben még zajlik a jegyzőkönyv felvétele” – írta ki közösségi oldalára Szijjártó Péter külügyminiszter. „A legnagyobb tisztelet azoknak, akik vállalták az utazást Münchenbe. Vigyázzanak magukra hazafelé” – tette hozzá.

Ezerötszáz rendőr biztosította a szerda esti Magyarország-Németország mérkőzést Münchenben, és a helyi hatóságok különös figyelmet szenteltek a szervezetten érkező, Carpathian Brigade nevű csoportnak. A meccs előtt mintegy 600 magyar szurkoló gyülekezett a Wiener Platzon, ahol néhányuktól pirotechnikai eszközöket koboztak el, többeket előállították, és elvették a jegyeiket is. Volt, akit náci karlendítés vagy náci jelképek miatt vittek be – írja a 444. Az egyik előállított magyar Vér és Becsület témájú tetoválása miatt került fogdába. Homofób transzparenseket is elkoboztak – idézi a lap a Süddeutsche Zeintungot.

Deutsch Tamás úgy reagált a hírre, hogy „ha a német hatóságok 2015 környéken csak fele olyan szigorúsággal jártak volna el a Németországba beözönlő illegális bevándorlókkal szemben, mint amilyen módszeresen zaklatták tegnap a magyar szurkolókat, nos akkor számtalan német ember életét menthették volna meg a migránsok által utóbb elkövettet terrorcselekmények megelőzésével”.

(Kiemelt kép: Magyar szurkolók 2021. június 23-án, a Németország és Magyarország közötti UEFA EURO 2020 F-csoport labdarúgó-mérkőzés előtt indulnak a dél-németországi Münchenben, a Wienerplatz stadionhoz tartó buszra. Fotó: AFP | KERSTIN JOENSSON)

07:43

Kissinger az új Chamberlain, Davos az új München, Putyin az új Hitler – így lehetne összefoglalni az ukrán elnök reakcióját a volt amerikai külügyminiszter azon ötletére, hogy engedjen át területeket az oroszoknak.

2022. május 25., 21:50

Ő és Szergej Sojgu védelmi miniszter is a Központi Katonai Klinikai Kórházban vizitáltak Moszkvában. Elmondta, minden ukrajnai háborúban harcoló orosz katona „hős”, ezért zsoldemelés, nyugdíjemelés és minimálbéremelés is lesz Oroszországban.

2022. május 25., 21:27

Miniszterelnökké választotta a szlovén parlament szerdán Robert Golobot, az április 24-i szlovéniai általános választásokon győztes Szabadság Mozgalom (Gibanja Svoboda) vezetőjét, aki várhatóan hárompárti balközép kormányt alakít majd – jelentette a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

2022. május 25., 21:25

A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert indít az Európai Unió Bíróságán a RT és a Szputnyik orosz tévécsatorna uniós betiltása ellen, mivel az véleményük szerint, ez sérti az európai polgárok információszabadsághoz való jogát – jelentette a NOS hollandiai műsorszolgáltató.