Tizennyolc magyar szurkolót állítottak elő Münchenben, volt akit náci jelképek miatt

Deutsch Tamás szerint a migránsokkal szemben kellett volna hasonló eréllyel fellépnie a német rendőrségnek.

2021. június 24., 14:51

Szerző:

„A bajor rendőrség 18 honfitársunkat állította elő a mai nap folyamán, tíz főt már kiengedtek, nyolc esetben még zajlik a jegyzőkönyv felvétele” – írta ki közösségi oldalára Szijjártó Péter külügyminiszter. „A legnagyobb tisztelet azoknak, akik vállalták az utazást Münchenbe. Vigyázzanak magukra hazafelé” – tette hozzá.

Ezerötszáz rendőr biztosította a szerda esti Magyarország-Németország mérkőzést Münchenben, és a helyi hatóságok különös figyelmet szenteltek a szervezetten érkező, Carpathian Brigade nevű csoportnak. A meccs előtt mintegy 600 magyar szurkoló gyülekezett a Wiener Platzon, ahol néhányuktól pirotechnikai eszközöket koboztak el, többeket előállították, és elvették a jegyeiket is. Volt, akit náci karlendítés vagy náci jelképek miatt vittek be – írja a 444. Az egyik előállított magyar Vér és Becsület témájú tetoválása miatt került fogdába. Homofób transzparenseket is elkoboztak – idézi a lap a Süddeutsche Zeintungot.

Deutsch Tamás úgy reagált a hírre, hogy „ha a német hatóságok 2015 környéken csak fele olyan szigorúsággal jártak volna el a Németországba beözönlő illegális bevándorlókkal szemben, mint amilyen módszeresen zaklatták tegnap a magyar szurkolókat, nos akkor számtalan német ember életét menthették volna meg a migránsok által utóbb elkövettet terrorcselekmények megelőzésével”.

(Kiemelt kép: Magyar szurkolók 2021. június 23-án, a Németország és Magyarország közötti UEFA EURO 2020 F-csoport labdarúgó-mérkőzés előtt indulnak a dél-németországi Münchenben, a Wienerplatz stadionhoz tartó buszra. Fotó: AFP | KERSTIN JOENSSON)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.