Tizenkilenc ukrán drónt semmisítettek meg Oroszország felett – állítja a védelmi minisztérium

Az orosz légvédelem 19 ukrán drónt semmisített meg a Fekete-tenger és a Krím felett, valamint egyet-egyet az oroszországi Belgorod, Kurszk és Orjol megye felett – közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegram-csatornáján közzétett üzenetben.

2023. szeptember 21., 09:41

Szerző:

A tárca szerint a „terrortámadásokat” repülőgép típusú, pilóta nélküli légijárművekkel kísérelték meg. 

Az orjoli régió kormányzója, Andrej Klicskov szerint a megye légterében két olyan drónt semlegesítettek, amely üzemanyag- és energetikai létesítményt akart megtámadni. A régióban kedd este is lelőttek két drónt. 

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja csütörtök hajnalban közölte, hogy orosz csapásmérő drónok támadták az ukrán erők egy rohamcsoportját Rabotine és Verbove község között. Rogov szerint az ukrán fél súlyos veszteségeket szenvedett, és visszavonulásra kényszerült.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy drón repül Kijev felett egy támadás során 2022. október 17-én. Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

2023. december 2., 17:56

Az Egyesült Államok „semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait” – jelentette ki az amerikai alelnök szombaton Dubajban a Fehér Ház közleménye szerint.