Titokzatos fekete gyűrű lebegett Moszkva fölött

Moszkva felett többen is levideóztak egy furcsa fekete köralakot az orosz főváros egén kedden délután.  Pakisztán és Anglia felett is tapasztaltak hasonlót.

2023. március 28., 17:22

Szerző:

Anton Gerascsenko, Ukrajna belügyminiszterének tanácsadója hétfőn osztotta meg Twitter-oldalán a klipet, amelyet eddig több mint 2,2 millióan néztek meg. A felvételen látható a Moszkva fölött húzódó vastag fekete gyűrű, amely a klip végére fokozatosan halványodik – vázolta a rendelkezésre álló információkat az Index.

„Moszkvai lakosok videókat tesznek közzé a város égboltján látható fekete körről. Szerintetek mi történt itt?” – fűzte a bejegyzéshez Gerascsenko.

A Newsweek kommentárja szerint szimpla hamisításról van szó, a misztikusabb oldal hívei természetesen a földönkívüliek látogatását üdvözölték a jelenségben.

2014-ben a BBC jelentése szerint hasonló látványt figyeltek meg az angliai Warwick-kastély közelében Warwickban. Az akkori beszámoló szerint egy fekete gyűrű körülbelül három percig lebegett az égen. Ezt egy 16 éves lány rögzített okostelefonjával.

A racionálisabb hozzászólások között jelezték, hogy hasonló tapasztalható minden este  Disneylandben is a nagy tűzgömb után a World of Colour show-ban.     

(Kiemelt kép: fekete kör Moszkva fölött - fotó: Twitter)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.