Titkolják, hányan haltak meg a rendőrörsök ostromában

Fegyveresek támadtak vasárnapra virradóra Vietnam középső felföldjén két rendőrőrsre, több rendőrt és civilt megöltek.

2023. június 11., 14:18

Szerző:

A Dak Lak tartományban elkövetett lövöldözésekkel kapcsolatban máris hat embert őrizetbe vettek, többeket pedig keresnek - tájékoztatott az ország közbiztonsági tárcája. 

A hatóságok nem árulták el az áldozatok pontos számát, a helyi rendőrség pedig egyelőre nem reagált a sajtó megkeresésére. 

Az ország középső felföldjén több etnikai kisebbség él, néhány közösség pedig régóta vitában áll a vezetéssel a többi között a földtulajdonnal kapcsolatos jogok miatt. Míg több közösség önrendelkezésért harcol, egyes csoportok a térség függetlensége mellett kardoskodnak. 

Vietnamban az embereknek tilos a fegyverviselés, ezért az országban viszonylag ritkák a fegyveres támadások. 

Az AFP francia hírügynökség rámutatott, hogy több állami médium a támadásról szóló hírt nemsokára visszavonta, majd később ismét kiadta.

(Kiemelt képünk: Rendőrségi kiállítás Hanoiban 2022. július 20-án. Fotó: Nhac NGUYEN / AFP)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.