Titkolják, hányan haltak meg a rendőrörsök ostromában

Fegyveresek támadtak vasárnapra virradóra Vietnam középső felföldjén két rendőrőrsre, több rendőrt és civilt megöltek.

2023. június 11., 14:18

Szerző:

A Dak Lak tartományban elkövetett lövöldözésekkel kapcsolatban máris hat embert őrizetbe vettek, többeket pedig keresnek - tájékoztatott az ország közbiztonsági tárcája. 

A hatóságok nem árulták el az áldozatok pontos számát, a helyi rendőrség pedig egyelőre nem reagált a sajtó megkeresésére. 

Az ország középső felföldjén több etnikai kisebbség él, néhány közösség pedig régóta vitában áll a vezetéssel a többi között a földtulajdonnal kapcsolatos jogok miatt. Míg több közösség önrendelkezésért harcol, egyes csoportok a térség függetlensége mellett kardoskodnak. 

Vietnamban az embereknek tilos a fegyverviselés, ezért az országban viszonylag ritkák a fegyveres támadások. 

Az AFP francia hírügynökség rámutatott, hogy több állami médium a támadásról szóló hírt nemsokára visszavonta, majd később ismét kiadta.

(Kiemelt képünk: Rendőrségi kiállítás Hanoiban 2022. július 20-án. Fotó: Nhac NGUYEN / AFP)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.