Timosenko betegsége lassítja a fejlődést

Petro Porosenko ukrán gazdasági miniszter úgy véli, hogy a Julija Timosenko volt miniszterelnök körüli helyzet lassítja az Európai Unióval való integrácós folyamatot.

2012. május 9., 21:20

Szerző:

„Jelenleg éljük az Európa és Ukrajna közötti kapcsolatok legnehezebb időszakát, és úgy gondolom, hogy a helyzet egy teljesen új megközelítést tesz szükségessé” – jegyezte meg.

Porosenko kijelentette, hogy a Timosenkóval kapcsolatos bűnügyi eljárásnak teljesen nyitottnak kell lennie a sajtó és társadalom felé – írja a

karpatinfo.net.

„Miután az eljárás lezárul, senki sem fog neki hinni” – mondta Porosenko majd hozzáttette, hogy Timsoenko egyészségi állapotának javulnia kell.

„Nagyon fontos, hogy a gyógykezelések feltételei javuljanak és kompromisszumot kössünk európai partnereinkkel, mivel a Timosenko-faktor gazdasági faktorrá vált” – mondta Porosenko.

Mint ismeretes, Julija Timosenkót ma reggel helyi idő szerint 8 óra körül az Ukrzaliznicja központi klinikai kórházba szállították. Timosenkóért a mentők a közlekedésrendészet és a Berkut terrorelhárító egység kíséretében érkeztek ki.