Döbbenetes mennyiségű videót törölt a TikTok

Súlyos vádak érték a TikTokot, a cég előremenekül.

2023. november 5., 16:37

Szerző:

Azzal vádolják a TikTokot, hogy az algoritmusa palesztinbarát tartalmakat ajánl a felhasználóknak – a cég tagad, és most rengeteg, a háborúval kapcsolatos hamis fiókot és videót is törölt – írja a Hvg.hu az Engadget alapján.

Felfedte a TikTok, hány videót és felhasználói fiókot törölt a felületéről az izraeli-palesztin háború október 7-i kirobbanása óta. A platformot az utóbbi időben sok kritika érte az elmúlt időszakban, mondván nem megfelelően moderálják a konfliktussal kapcsolatos tartalmakat.

Ami a számokat illeti, a cég közlése szerint október 7-e óta több mint 925 ezer videót távolítottak el a „konfliktusövezetben”, és milliónyi tartalmat szerte a világban.

Azt is megjegyzi a kínai ByteDance tulajdonában álló videós platform, hogy megugrottak a hamis tartalmak a háború kitörése óta. Csak az azóta eltelt néhány hét alatt 24 millió hamis fiókot töröltek globális viszonylatban, de több mint félmillió „bot” kommentet is kisöpörtek a konfliktussal kapcsolatos hashtagek alatt közzétett tartalmak alól – részletezi az Engadget.

(Kiemelt kép: a TikTok logója a cég standjánál a Tokyo Game Show-n Chiba prefektúrában, 2022. szeptember 15-én. Fotó: Yuichi YAMAZAKI / AFP)

Tíz amerikai ATACMS rakétával támadta csütörtökre virradóra az ukrán fél a Krími hidat - közölte Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter kedden Almatiban, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) katonai tárcavezetőinek tanácskozásán.

Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnököt az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.