14, terrortevékenységgel vádolt palesztint tartóztattak le Izraelben

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet tagjait vették őrizetbe.

2022. április 11., 17:47

Szerző:

Az izraeli hadsereg őrizetbe vett 14, terrortevékenységgel vádolt, köztük két, a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezethez tartozó palesztint Ciszjordániában – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Nyolc, terrorista tevékenységekben történő részvétellel gyanúsított, körözött palesztint Ciszjordánia északi részén, a Nablusz melletti Burka és Klil nevű falvakban tartóztatták le.

Két, a Hamászhoz tartozó aktivistát Ciszjordánia déli részén, Hebron városban fogtak el. Emellett a katonák lefoglaltak négy járművet és két kézifegyvert a gyanúsítottaknál.

A katonák szintén letartóztattak két olyan palesztint, aki Molotov-koktélokkal dobálta őket, valamint két, körözés alatt álló személyt Ciszjordánia északi részén, Brukinban, és a Dzsenín melletti Mitlon faluban.  

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között, mert négy, különböző izraeli városokban végrehajtott terrortámadásban 14 ember vesztette életét. Az izraeli hadsereg fokozta ciszjordániai tevékenységét, a katonák őrizetbe vették különböző terrorszervezetek számos tagját, hogy ezzel  megkíséreljék megfékezni az  erőszakhullámot.

Naftali Bennett miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy az izraeli hadsereg „offenzívát indít” az elmúlt napokban elkövetett terrorcselekmények miatt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Gázából, a Hamasz által kilőtt rakéták tartanak Izrael felé, 2021. május 12-én. Fotó: AFP / Mahmud Hams)