Terrorizmussal vádolt algériai férfit fogtak el Milánóban

Terrorizmus miatt nemzetközi elfogatóparanccsal körözött személy akadt fenn a Milánóban életbe léptetett hatósági ellenőrzéseken – közölte a rendőrség csütörtökön.

2023. november 9., 13:28

Szerző:

A 37 éves algériai férfit az észak-olaszországi Milánó tömegközlekedési hálózatán szolgáló biztonsági emberek igazoltatták néhány napja, de a hírt csak most hozták nyilvánosságra.

Az idén rendkívülinek bizonyuló migrációs áramlat, valamint az izraeli-palesztin konfliktus kirobbanása után megnövekedett nemzetbiztonsági kockázat miatt Milánóban is fokozták a hatósági jelenlétet. A többi között a metróállomásokon is kiemelt ellenőrzés zajlik.

A feltartóztatott férfi a rendőrségi beszámoló szerint agresszív magatartást tanúsított, és megpróbált ellenállni a hatósági intézkedésnek. Azt kiabálta, hogy Allah akbar, és a nála levő hátizsákból megpróbált elővenni egy kést.

A férfit őrizetbe vették, majd letartóztatásba helyezték, mert kiderült, hogy Algéria 2015-ben nemzetközi körözést adott ki ellene terrorizmus miatt. A férfit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet katonájaként tartják számon, aki megjárta az iraki harcteret. Jelenleg a milánói San Vittore börtönben van, kiutasítják és visszaszállítják hazájába.

A volt belügyminiszter, Matteo Salvini, a közlekedési tárca vezetője, a Liga kormánypárt politikusa közösségi oldalán azt írta, „így kell folytatni, egyenként fogjuk el őket, és küldjük őket vissza hazájukba”.

(Kiemelt kép: ezrek tiltakoztak a Porta Veneziánál az állami terrorizmus ellen Milánóban 2015. december 12. Fotó: Fabrizio Di Nucci/NurPhoto)

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.