Terrortámadás történhetett a Barátság kőolajvezetéknél

Tűz alá került a Druzsba olajvezeték egyik berakodási pontja, de később nem tapasztaltak szivárgást.

2023. május 10., 14:28

Szerző:

Terrorcselekményt próbáltak végrehajtani a Barátság (Druzsba) kőolajvezeték-rendszer ellen a brjanszki töltőállomáson, senki sem sérült meg – írta a az orosz TASZSZ hírügynökség. A Transznyeft hivatalos képviselője, Igor Demin használta a hivatalos bejelentésben a terrorcselekmény szót, habár a hírek szerint senki sem sérült meg.

Korábban a Telegramon a Baza csatorna arról számolt be, hogy május 10-én kora reggel tűz alá került a Druzsba olajvezeték egyik berakodási pontja Sven faluban, de később nem tapasztaltak szivárgást vagy tüzet.

A Druzsba olajvezeték a fehéroroszországi finomítók olajellátását és Európába irányuló tranzitját biztosítja. A vezeték a Szamarai régióból származik, Brjanskon halad át, majd két szakaszra ágazik: északi és déli, valamint Fehéroroszországon, Ukrajnán, Lengyelországon, Csehországon, Szlovákián, Németországon és Magyarországon halad át.

(Fotó: MTI/ Komka Péter)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.