Terhes nőt gyilkolt meg késsel, őrizetbe vették

Őrizetbe vettek hétfőn egy 24 éves afgán állampolgárt Dániában, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megölt egy 37 éves, várandós nőt - közölte a dán rendőrség.

2022. november 7., 19:54

Szerző:

A férfit a rendőrség jelenleg kihallgatja, hatósági őrizetének meghosszabbításáról kedden dönt az illetékes bíróság.

A várandós nőt csütörtök este támadták meg egy késsel a nagyjából ötven kilóméterre Koppenhágától nyugatra található Holbaek kisvárosában, miután véget ért a műszakja egy idősek otthonában.

A rendőrség szerint a nő is afgán állampolgár volt.

Az elkövető kirángatta kocsijából és többször is beleszúrt késével. A nő belehalt sérüléseibe, de születendő fiú csecsemője csodával határos módon túlélte a támadást.

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videóüzenetében.

Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba – közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.