Támadás érhette az egyik orosz légibázist

A helyi média és közösségi oldalak posztjai szerint két robbanást lehetett hallani az oroszországi Jejszk katonai repteréről, ahol a modern Szu-34-es vadászbombázókat tárolják.

2023. március 1., 12:35

Szerző:

Feburár 28-án éjjel két robbanást lehetett hallani az Azovi-tenger partján található oroszországi Jejszk katonai reptere felől. Az orosz hadsereg ezen a repülőtéren tárolja a Szu-34-es vadászbombázóit.

A Rybar Telegram csatorna írása szerint az ukránok két Tu-141 Trizh drónnal támadták meg a repteret, de ezt az orosz hatóságok tagadják. Elvileg egyik repülőgép sem sérült meg a robbanásban.

 Később Roman Bublik, a városi közigazgatás vezetője a robbanást és az attól keletkező tüzet azzal magyarázta, hogy a reptéren katonai taktikai gyakorlatokat végeztek.
(Daily Mail)

(Kiemelt képünk illusztráció. Szu-34, Szu-35S és Szu-30S vadászrepülőgépek a Győzelem Napján a Vörös téren Moszkvában, Oroszországban 2020. június 24-én. Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Incidensekkel kísért spontán tiltakozások voltak hétfő este több francia nagyvárosban, miután a nemzetgyűlés nem szavazta meg a kormány megbuktatását célzó két bizalmatlansági indítványt, amelyeket a nyugdíjreform parlamenti szavazás nélküli elfogadását követően terjesztett be az ellenzék.