Repülővel utazik? Készüljön fel a járattörlésekre és a késésekre

Három éve nem emeltek bért, miközben kilőtt az infláció, ezért figyelmeztető sztrájkba léptek a Lufthansa dolgozói. 

2022. július 27., 09:35

Szerző:

A német Lufthansa légitársaság szakszervezete idén 9,5 százalékos béremelést követel. Ennek nyomatékosítására szerdán figyelmeztető sztrájkot tart a földi kiszolgáló személyzet. Járattörlésekre és késésekre lehet számítani, így nagyon figyeljen oda, aki így tervezte az utazását – írja a Blikk

A sztrájk miatt kedden már 47 járatot töröltek, másnapról pedig 678 járat nem indult el Frankfurtban, és további 345 Münchenben. A légitársaság beszámolója szerint a berlini, brémai, kölni, düsseldorfi, hamburgi, hannoveri és stuttgarti repülőtereken is lehetnek fennakadások.

Összesen több mint 1000 járatot töröltek és a becslések szerint 134 000 utast érint.

A légitársaság azt tanácsolja a velük utazóknak, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, ha nem foglaljanak újra, mert kevés szervizpult áll majd rendelkezésre. A Lufthansa arra is figyelmeztette az utasokat, hogy ne repüljenek a németországi csomópontokhoz csatlakozó járat nélkül, mivel

órákba, ha nem napokba telhet, mire az utasokat új járatokra szállítják.

A szakszervezet közleménye szerint a sztrájk helyi idő szerint szerdán hajnali 3:45-kor kezdődött és csütörtökön helyi idő szerint 6:00-kor ér véget – írja a CNN.

A szakszervezet szerint a magas infláció és a koronavírus miatt bevezetett, immár három éve tartó bérstop miatt indokolt a béremelés, mindemellett a dolgozók korábbi elbocsátások miatti leterheltségre is hivatkoznak. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Emmanuele Contini / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Újabb fordulópontjához érkezett az orosz-ukrán háború, ezúttal orosz tengeralattjárók jelentek meg az Ír-tenger környékén. Az incidens azonban nem először fordult elő, arra már az ukránok 2022-es lerohanását követően is sor került.