Szlovákiai buszbaleset – Újabb részletek derültek ki

Százzal, hátulról rohanhatott bele a leállósávból elinduló kamionba az autóbusz hétfőn. 

2023. május 16., 15:49

Szerző:

A hétfői Szlovákiában történt balesetet szenvedő magyar autóbusz felthetően 100 km/órás zebességgel rohanhatott bele az autópálya leállósávjából éppen elinduló kamionba a noviny.sk értesülései szerint. Azt, hogy ki volt a felelős, továbbra sem tudjuk. A sofőrök szervezetében nem találtak alkoholt. Találgatások szerint a buszsofőr elaludhatott, ezért nem látta az éppen kiálló kamiont.  

A mentőszóvivő tájékoztatása szerint összesen hatvan személyt láttak el, egy valakit már nem tudtak megmenteni, aki Nový Čas értesülései szerint az autóbusz másik sofőrje lehetett. Nyolcan kritikus állapotban vannak, 13-an súlyosan, 38-an könnyebben megsérültek. Egy utast és egy utaskísérőt még nem találnak. 

 (Kiemelt képünkön: a szlovákiai buszbaleset. Fotó: OMSZ Facebook oldala)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.