06:50 - 09:00

MOST: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Szíriai célpontokra mért légicsapást Izrael

Damaszkusz közelében lévő célpontokra lőttek, a szíriai légvédelem több rakétát meg tudott semmisíteni.

2021. április 8., 09:30

Szerző:

Légicsapást mért Izrael Damaszkusz közelében lévő célpontokra, a szíriai légvédelem több rakétát megsemmisített – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség.

Az arab ország televízója szerint a rakétákat Libanon, illetve a Golán-fennsík irányából lőtték ki.

Egyelőre nem érkezett hír sebesültekről vagy károkról.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet szerint a rakéták Damaszkusz melletti katonai támaszpontokat céloztak, a Hezbollah síita szervezet szócsövének számító libanoni al-Manár nevű televízió szerint pedig az egyik szíriai légvédelmi rakéta a libanoni-szíriai határ mellett robbant fel.

Izrael a 2011 óta tartó szíriai polgárháború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az arab országban, elsősorban a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik ellen. Izrael fenyegetésként tekint ezekre a milicistákra, különösen azokra, akik a határának másik oldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak.

(Kiemelt képünk illusztráció: A szíriai kormányerők és orosz szövetségese légicsapást hajt végre a délnyugat-szíriai el-Kuneitra tartományban lévő ar-Rafíd település közelében, az Izrael által megszállt, szomszédos Golán-fennsíkról fényképezve 2018. július 19-én. Fotó: MTI/EPA | Atef Szafadi)