Itt a vége: Teljesen elfoglalta Szeverodonyecket az orosz hadsereg

A hírt a város polgármestere jelentette be. Az ukránok pár napja úgy határoztak, a várost nem védik tovább.

2022. június 25., 18:30

Szerző:

„Teljesen elfoglalta Szeverodonyeck városát az orosz hadsereg” – közölte szombaton Olekszandr Sztrijuk, a Donyec-medencei város polgári és katonai közigazgatásának a vezetője.

A városban több hete heves harcok dúlnak az orosz és az ukrán erők között. Az ukrán hadsereg csütörtökön jelentette be, hogy kivonul a háború előtt mintegy százezer lakosú településről, hogy jobban tudja védelmezni a szomszédos Liszicsanszkot.

Az orosz és oroszbarát erők elfoglalták a szeverodonyecki Azot vegyiüzemet is, ahonnan több mint 800 polgári személyt evakuáltak - közölték a szakadárok.

(Kiemelt kép: Lángol a szeverodonyecki Azot vegyiüzem, ahol előzőleg civilek százai kerestek menedéket az ostromló orosz csapatok elől. Fotó: Viktor Antonyuk / Sputnik / Sputnik via AFP)

2022. augusztus 16., 09:13

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.