Rakétatámadás érte Szevasztopolt

Ukrán rakétatámadás érte Szevasztopolt, 24 ember megsérült – közölte Mihail Razvozsajev, a város kormányzója szerda hajnalban a Telegrammon.

2023. szeptember 13., 16:11

Szerző:

„A Szevmorzavod (hajógyár) déli részén lévő tűzvész helyszínén vagyok. (...) A támadás következtében az előzetes információk szerint összesen 24 ember sérült meg, négy állapota közepesen súlyos” – szemlézte a kormányzó szavait a ma.hu.

Razvozsajev szerint polgári objektumokat nem fenyeget veszély, a helyszínen mentőszolgálatok dolgoznak.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az ukrán fegyveres erők az éjjel tíz pilóta nélkül manőverező repülőgéppel mértek csapást a szevasztopoli Szergo Ordzsonikidze hajógyárra és három tengeri drónnal támadtak a Fekete-tengeri Flotta hajóira. A tárca szerint az orosz légvédelem hét cirkálórakétát lelőtt, a Vaszilij Bikov járőrhajó pedig megsemmisítette az összes tengeri drónt. A cirkálórakéták két javítás alatt álló hajót rongáltak meg.

Az éjszaka folyamán a Krím félszigetet az orosz szárazfölddel a Kercsi-szoroson át összekötő Krími hídon átmenetileg felfüggesztették a forgalmat.

A helyi hatóságok közölték, hogy Donyeckre hajnalban három kazettás lőszert lőtt ki az ukrán tüzérség; ismertetésük szerint a régiót 98 alkalommal lőtte az ukrán fél, 284 lőszerrel.

(Kiemelt képünk illusztráció. Füstfelhő Szevasztopol felett 2023. április 29-én. Fotó: Twitter)