Fesztiválozók akartak szelfizni a sínek között, áramütés lett a vége

Három, a Lollapaloozára tartó ember leült a vonatsínekre azért, mert egy szelfit akartak készíteni, de hozzáértek a sínek alatt futó áramhoz, ami megrázta őket.

2023. augusztus 15., 17:16

Szerző:

Az esetről készült videófelvételre az Index talált rá. A felvételen három, az amerikai Lollapalooza zenei fesztiválra tartó ember leült a chicagói vonat sínjeire, hogy egy közös képet készítsenek.

Közben amikor hozzáértek egy harmadik sínhez, amitől 600 voltos áramütés érte őket. Az eset a Chicago melletti, Oak Park-i Ridgeland Green Line megállóban történt augusztus 5-én este 7 óra után, amikor a társaság épp a fesztiválra tartott.

A felvételeken azt lehet látni, hogy két férfi és egy nő a vonatsíneken akart szelfizni, amikor az egyik férfi hátranyúlt és hozzáért a harmadik sínhez – ezután merevedett meg. Ezután megragadta a mellette lévő nőt, akit szintén elkezdett rázni az áram. A párost végül a barátaik szabadították ki a sínek közül. A felvételt itt lehet megtekinteni.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fesztivállátogatók készítenek szelfit a „Les Plages Electroniques” zenei fesztiválon a délkelet-franciaországi Cannes-ban, 2023. augusztus 5-én. Fotó: Valerij HACHE / AFP)