23 rokonát zsuppolta be a hétszemélyes autóba egy sofőr

23 utas szállt ki egy hétszemélyes autóból a svájci határon.

2023. január 4., 10:20

Szerző:

Az ellenőrzésnél 23 ember szállt ki egy hétszemélyes autóból a német-svájci határon a német rendőrség közlése alapján – számol be róla a euronews.

A Seat Alhambra típusú járműben egy „tágabb család” tagjai – kilenc felnőtt és tizennégy gyerek – utaztak Lengyelországból Bernbe.

Az autót hétfő reggel állították meg a délnyugat-németországi Weil am Rhein határállomásán. A jármű svájci lakhellyel rendelkező vezetőjére büntetés vár, amiért „biztonsági garanciák" nélkül ennyi embert szállított.

Miután a hivatalos formaságokat elintézték, engedélyezték, hogy a család beutazzon Svájcba, de nem mindannyian a hétszemélyes autóban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Seat Alhambra. Forrás: Wikipédia/M93)

Tegnap 21:53

Jemeni lázadóknak szánt iráni gépkarabélyok, géppuskák és tankelhárító rakéták ezreit foglalták le január 15-én francia haditengerészeti egységek az Ománi-öbölben – közölte csütörtökön az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM).

Tegnap 21:50

Választási csalásra való felbujtással vádolja egy ellenzéki szenátor Jair Bolsonaro volt brazil államfőt. Marcos do Val egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt állította, hogy az októberi elnökválasztás előtt a volt államfő környezetéből megkörnyékezték őt a választás majdani érvénytelenítésének lehetőségével kapcsolatban.

Tegnap 19:49

Szerbia még nem írta alá az úgynevezett francia-német javaslatot, amely a Belgrád és Pristina közötti helyzetet rendezné, a tárgyalásokat még folytatni kell – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön Belgrádban a parlament rendkívüli ülésén, amelynek témája a koszovói helyzet rendezése volt. Az elnök egyik felszólalását az ellenzék bekiabálással zavarta meg, majd dulakodás tört ki a kormánykoalíció és az ellenzék képviselői között.