Svájcba utazott Orbán Viktor

Svájcba utazott Orbán Viktor miniszterelnök, aki kedden Bernben tárgyal az ország vezetőivel, szerdán pedig átfogó politikai beszédet tart Zürichben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. november 21., 10:53

Szerző:

A miniszterelnök Alain Berset svájci szövetségi elnökkel és Ignazio Cassis külügyminiszterrel folytat megbeszéléseket; a magyar delegáció tagja Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is. Szerdán Zürichben Orbán Viktor az idén 90 éves rangos svájci konzervatív hetilap, a Weltwoche jubileumi ünnepségén mond beszédet; az eseményen pódiumbeszélgetés is lesz, amelyet a Weltwoche főszerkesztője, Roger Köppel svájci néppárti parlamenti képviselő moderál – közölte Havasi Bertalan.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az eseményen pódiumbeszélgetés is lesz, amelyet a Weltwoche főszerkesztője, Roger Köppel svájci néppárti parlamenti képviselő moderál. A rendezvény fogadással zárul – mondta a sajtófőnök. A miniszterelnök korábban márciusban adott interjút a Weltwoche lapnak, melyben az orosz-ukrán a háborúról, a békéhez vezető utakról, a Putyinnal való találkozásáról, Európa drámai gyengeségéről és saját politikai eredményeiről beszélt.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó:  Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)