A NATO-főtitkár derűlátó Oroszországgal kapcsolatban

Mint mondta, Oroszország hajlandó elkötelezni magát a párbeszéd mellett.

2022. január 12., 15:24

Szerző:

Két év elteltével megtartott tárgyalásokon nem könnyű áthidalni a nézetkülönbségeket, de pozitív jel, hogy Oroszország hajlandó elkötelezni magát a párbeszéd mellett a NATO-val – közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, a NATO-Oroszország Tanács ülését követően szerdán, írja az MTI.

Stoltenberg az orosz diplomaták, köztük Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes és Alexander Fomin az orosz védelmi tárca miniszter-helyettese részvételével folytatott tanácsülést követően tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a felek őszinte és direkt megbeszélést folytattak az ukrán határon kialakult feszültségről és az európai biztonsági helyzetről. „Nem volt könnyű megbeszélés, de rendkívül fontosnak bizonyult, ugyanis a résztvevők kifejezték a párbeszéd folytatása iránti elkötelezettségüket, egy mindkét fél számára megfelelő megoldás érdekében” – mondta a főtitkár.

(Kiemelt kép: Alekszej NIKOLSZKIJ / Szputnyik / AFP)

 

16:39

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.