Soros Györgyöt választotta meg az év emberének a Financial Times

2018. december 19., 10:38

Szerző:

Az Orbán-kormány propagandájának a célkeresztjében álló 88 éves amerikai magyar üzletembert, Soros Györgyöt választotta meg az év emberében a Financial Times. Méltatásában a tekintélyes brit gazdasági lap azt írja, hogy az év emberének jellemzően olyan személyiségeket választanak, aki a teljesítményükkel érdemlik ki a címet, 2018-ban azonban azért is esett Soros Györgyre a választásuk, mert a világon

ma ő képviseli a liberális demokrácia és a nyílt társadalom eszméjét.

Ez az a két eszme, amely győzelmével véget ért a hidegháború, és amelyet Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök részéről most támadás ér.

– Engem tesznek felelőssé mindenért. beleértve azt is hogy én vagyok az Antikrisztus. Szeretném, ha nem lenne ennyi ellenségem, de ez is csak azt jelenti, hogy valamit jól csinálok

– nyilatkozta a Financial Timesnak az amerikai magyar milliárdos. A brit gazdasági lap kitér arra, hogy Orbán Viktor annak ellenére kiáltotta ki első számú közellenségnek Soros Györgyöt Magyarországon a migráció állítólagos támogatása miatt, hogy korábban az ő pénzén tanult, decemberben pedig a CEU-nak Budapestről Bécsbe kellett vinnie az amerikai akkreditációjú képzéseit.

Fotó: AP/Michel Euler

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.