Öngyilkossággal fenyegetőzött egy intenzív terápiás kezelést igénylő koronavírusos beteg azért, hogy engedjék haza a kórházból

2020. augusztus 9., 17:45

Szerző:

Egy páciensnek elege lehetett a kórházból Romániában. A lugosi kórházban az egyik koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált, 70 éves férfi állapota miatt intenzív terápiás kezelésre szorult, de úgy döntött, mindent megtesz annak érdekében, hogy hazamehessen – számolt be róla a Főtér.

Először egy asszisztensnőt bántalmazott, majd kitárta az ablakot és bejelentette, hogy leugrik az első emeletről, ha nem engedik haza.

Végül megérkezett a rendőrség és a tűzoltóság a helyszínre, és sikerült meggyőzni a férfit, hogy rossz ötlet lenne kiugrani.

Azt viszont elérte, hogy az orvosi javallat ellenére hazaengedjék. A beteg aláírt egy papírt, majd saját felelősségre hazament.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot!

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.