Felrobbant egy rakétagyár Szerbiában – VIDEÓ

Egyes sajtóértesülések alapján két halott is lehet.

2021. november 23., 18:44

Szerző:

Robbanások történtek egy jégvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden. Mint a Telegraph írja, legalább ketten meghaltak és 15-en megsérültek, néhány embert eltűntként tartanak nyilván.

A beszámoló szerint a robbanássorozat nem sokkal 14 óra után történt a gyárban, ahol körülbelül százan tartózkodtak – közölte a szerbiai közszolgálati televízió, írja az MTI. Hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították. További tizenkét ember is megsérült, de állapotuk nem válságos.

A halottakról szóló információt még senki nem erősítette meg. A tűzoltók még mindig oltják a lángokat, a területet sűrű füst borítja. A Nova.rs hírportál beszámolója szerint a jégvédelmi rakétákat gyártó vállalatnál többször történt már hasonló baleset.

(Kiemelt kép: YouTube)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.