Bebólézott a Mikulás, falnak csapódott a járművével

Nagyon felöntött a garatra a Tapló Télapó, az ajándékok nem értek célba, cserébe összetört egy autó. 

2023. december 26., 15:16

Szerző:

Egy kelet-németországi településen olyan részegen vezetett Mikulásnak öltözött férfi, hogy belecsapódott egy ház falába. A kiérkező rendőröknek azt mondta, hogy igyekezett az ajándékokat célba juttatni. A jogosítványát elvették – írta meg a Telex.

A 36 ezer lakost számláló Mühlhausen egyik központi utcáján vesztette el az uralmat az autója felett, amivel egy ház homlokzatának és egy parkoló autónak vágódott – számolt be az esetről a nordhauseni rendőrség. 

A balesetről egy járókelő értesítette a rendőröket. „Az ezt követő közúti ellenőrzések során egyértelművé vált, hogy a „Mikulás” vezetésre teljesen alkalmatlan állapotban van, ezért nem engedték, hogy tovább menjen és vérmintát vettek tőle. A ház homlokzata súlyosan megrongálódott, de az ajándékok nem szenvedtek sérülést” – közölte a rendőrség. 

Azt hogy milyen mértékben volt részeg a Mikulás nem részletezték, de a jogosítványa az eset miatt elkobzásra került. Ennek ellenére a férfi kijelentette, hogy az ajándékok másnap kiszállításra kerülnek – remélhetőleg ehhez mások segítségét kéri majd. 

(Fotó: Attila Kisbenedek / AFP)