Tüntetők és rendőrök csaptak össze, sokan kórházba kerültek

Többszáz embert tartóztattak le. 

2021. szeptember 18., 14:57

Szerző:

Szombaton összecsaptak a rendőrökkel tüntetők Melbourne-ben. A tüntetés résztvevői a koronavírus miatt bevezetett korlátozások ellen tiltakoztak. Nagyon sok rendőr az összecsapások következtében kórházi ellátásra szorul. 235 tüntetőt tartóztattak le a hatóságok. 

A tüntetést kétezer rendőr biztosította Melbourne belvárosában. A tüntetés akkor torkollott erőszakba, amikor a tömeget a hatóságok oszlatni kezdték. Sydneyben is hasonló jelenetek voltak láthatóak és 32 embert tartóztattak le a tiltakozáson. Ausztráliában egyébként hetek óta újra nagyon szigorú korlátozások vannak érvényben. A delta-variáns terjedése miatt szigorított újra az ausztrál kormányzat. 

Addig amíg Ausztráliában a 16 éven felüli lakosságának a 70 százalékát nem sikerül beoltani a korlátozások érvényben maradnak. A szakemberek szerint október végére érik el ezt az állapotot. Ausztrália egyébként kiválóan kezelte eddig a járványt. A 25 millió lakosból mindössze csak 85 ezren fertőződtek meg koronavírussal. 1145 a halálos áldozatok száma. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Kormányellenes tüntetés a kolumbiai Medellinben 2021. május 16-án. Fotó: Joaquin Sarmiento/AFP)

 

 


   

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.