Rendkívüli – Lezuhant egy Ukrajna felé tartó orosz repülőgép, több halott

Az ukrán határon lévő Belgorodba tartott az az orosz katonai teherszállító repülő, amely Rjazany lakott területén zuhant le és vált a lángok martalékává.

2022. június 24., 09:41

Szerző:

Lezuhant és kigyulladt egy orosz katonai teherszállító repülőgép péntek reggel Moszkvától délre. A fedélzeten tartózkodó emberek közül legalább négyen meghaltak a helyi médiajelentések szerint – írja a Moscow Times nyomán az index

Az Il-76-os teherszállító repülőgép a Moszkvától 200 kilométerre délkeletre fekvő Rjazanyban zuhant le – közölték a katasztrófavédelem illetékesei. A hírek szerint a gép – amely az uráli Orenburg városából az ukrán határon fekvő Belgorodba tartott – akkor gyulladt ki, amikor a pilóta megpróbált leszállni a városban.

Két holttestet hoztak ki az égő repülőgépből – idézett a TASZSZ állami hírügynökség egy meg nem nevezett tisztviselőt. Később a halálos áldozatok száma négyre emelkedett, közölték a TASZSZ-szal a hírügynökség meg nem nevezett forrásai.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a kiképzési repülésen részt vevő repülőgép hajtóműhiba miatt zuhant le. 

(A Rjazany lakott területén lezuhant katonai teherszállító repülőgép kiégett roncsai. Fotó: Képernyőfelvétel. Forrás: TASZSZ.)