Régi-új biznisz Oroszországban: új térképeket gyártanak

Új orosz térképek kezdték felváltani a régieket.

2023. február 8., 17:24

Szerző:

A moszkvai könyvesboltok négy, Ukrajnától elfoglalt régiót magába foglaló térképeket kaptak, melyek idővel felválthatják a korábbi Oroszország-térképeket és világtérképeket – írja a Napi.hu.

A következő négy ukrajnai régiót tették hozzá Oroszországhoz a térképeken, melyeket a tavaly február 24-én indult orosz invázió kezdete óta elfoglaltak Ukrajnában: Donyeck; Luhanszk; Zaporizzsja; Herszon.

Mint az RBC orosz hírügynökség értesült az Atlas Print kiadótól, több Oroszország-, Eurázsia- és a világ falitérképe, valamint egy világatlasz is megjelent, amelyek már magukba foglalják az október 4-én Oroszország által elfoglalt, és saját területeiként kikiáltott ukrán régiókat.

Közvetlenül az új régiók csatlakozása után a Szövetségi Állami Költségvetési Intézmény „Szövetségi Tudományos és Műszaki Geodéziai, Térképészeti és Téradat-infrastruktúra Központja”, amely 2021-ben megígérte, hogy elkészíti az ország tűpontos digitális térképét, biztosította, hogy folyamatban van az oroszországi térképek frissítése.

 (Kiemelt kép: Kelet-Európa térképe egy moszkvai könyvesboltban, 2023. február 8-án. Fotó: AFP)