Raliautó gázolt halálra egy kislányt

A nyolc éves kislány az út túloldalára akart átjutni, amikor elgázolta egy raliautó a portugáliai Madeira Wine Rally-n szombaton.

2022. augusztus 7., 17:07

Szerző:

A nyolc éves kislány elvileg a testvéréhez akart átfutni az úton, amikor a raliautó nagy sebességgel elgázolta – írta a Sun.

A helyi jelentések szerint a kislány azt hitte, hogy már mindegyik raliautó elment, amikor úgy döntött, hogy befut a portugáliai Madeirán található rali pályára. A kislányt kórházba szállították, de nem sokkal utána belehalt sérüléseibe.

A tragédia a 63. Madeira Wine Rally-n, Madeira legrangosabb és legrégebbi autóversenyén történt.

A szemtanúk szerint az idősebb lány és egy másik fiatal, aki feltehetően barátja volt, épp akkor kelt át az úton, amikor a nyolcéves kislány ugyanezt az átkelést kísérelte meg, de őt elütötték.

„Sajnálatos módon megerősítjük, hogy a balesetet szenvedett kislány nem élte túl sérüléseit. Ebben a fájdalmas pillanatban szeretnénk részvétünket kifejezni a családjának és barátainak”

– írták a rali szervezői közleményükben.

Marcelo Rebelo de Sousa, Portugália elnöke is részvétét fejezte ki a gyászoló családnak és barátoknak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Twitter)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.