Rakétatámadás érte a Gázai övezettel szomszédos városokat

5000 rakétát lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, a mentők beszámolói szerint többen megsebesültek – jelentette a helyi média. 

2023. október 7., 07:58

Szerző:

Rakétatalálat érte a Gázai övezettel északon szomszédos városokat, Askelont és Javnét, sebesültekről számolt be az izraeli közszolgálati csatorna helyi idő szerint reggel fél hétkor kezdődött nagyszabású palesztin rakétatámadásban. Az övezet szomszédságában élőket felszólították, hogy tartózkodjanak az óvóhelyek közelében, mert attól tartanak, hogy Gázából behatoló terroristák jutottak Izrael területére. A miniszterelnöki hivatal jelentette, hogy a közeli órában rendkívüli biztonsági tanácskozást hívtak össze a tel-avivi főhadiszálláson.

A rakétatámadást a Hamász palesztin fegyveres csoport vállalta magára. A Hamász katonai parancsnoka, Muhammad al-Deif felvett üzenetet adott ki, amelyben bejelentette az „Al-Aqsa Storm” hadműveletet, és azt mondta, hogy a palesztin fegyveres csoport „5000 rakétával az ellenséges állásokat, repülőtereket és katonai állásokat vette célba”– írja a CNN.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Nedal Eshtayah / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.