Putyin tisztogatásba kezdett

Az orosz elnök elégedetlen. 

2022. augusztus 7., 12:58

Szerző:

A brit védelmi minisztérium legutóbbi jelentése szerint Putyin február 24-i ukrajnai inváziója óta tíz tábornok halt meg a konfliktusban, hatot pedig elbocsátottak − írta meg az Index a Mirror nyomán. 

A hadügyminisztérium jelentése szerint az orosz fegyveres erők gyenge teljesítménye az ukrajnai invázió során sokba került az orosz katonai vezetésnek, ami nagy valószínűséggel legalább hat orosz parancsnok elbocsátásához vezetett a háború kirobbanása óta.

 

(Fotó: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP)

Tegnap 20:32

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

Tegnap 20:09

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

2022. október 2., 18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.