Putyin megint pórul járt

Újra kellemetlen helyzetbe hozták Putyint, miután Kirgizisztán elnöke megváratta őt hivatalos találkozójukon csütörtökön.

2022. szeptember 16., 12:27

Szerző:

Ismét kellemetlen helyzetbe kerül Putyin, ugyanis Szadir Zsaparov, Kirgizisztán elnöke késve érkezett meg hivatalos találkozójukra, így az orosz elnök körülbelül fél percet állt egymagában a kamerák előtt – írta az Index.

Putyin várakozás közben lapokat tett az asztalra, amikből egy-kettőbe bele is olvasott, ezzel is elütve a kellemetlen másodperceket. Szadir érkezését viszont nagy mosollyal fogadta.

Korábban Putyin várakoztatott, most ő van hasonló helyzetekben

A vendégeit sokszor megvárakoztató, néha bizarr gesztusokkal fogadó orosz elnököt Recep Tayyip Erdoğan török elnök hozta megalázó helyzetbe júliusi teheráni találkozójukon. Putyin ugyanis abban a tudatban lépett a terembe, hogy követi őt török kollégája, Erdoğan azonban nem volt mögötte, ezért az orosz elnök ötven másodpercen keresztül egyedül állt a kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében.

A meglepetést a korábban fegyelmezettségéről híres Putyin nem viselte jól, egyik lábáról a másikra helyezte súlyát, fogát szívta és arcokat vágott – majd amikor 50 hosszú másodperc után Erdoğan is megérkezett, természetesen diplomatamosollyal rázott vele kezet.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a kirgiz elnökkel való találkozója előtt 2022. szeptember 15-én. Fotó: Alekszandr Demjancsuk / SPUTNIK / AFP)