Putyin: Oroszország kész növelni a gázszállítást Európába

Oroszország kész növelni a gázszállítást Európába, jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Moszkvában az Orosz Energiahét 2022 rendezvény plenáris ülésén.

2022. október 12., 16:14

Szerző:

 Putyin szerint a megrongált Északi Áramlat vezetékek gáztranzitja áthelyezhető lenne a Fekete-tenger térségébe. Mint mondta, Törökországban jelentős gázcsomópontot lehetne létrehozni, ha ebben Európa is érdekelt lenne.

Az orosz elnök kifejezte Oroszország készségét a gázszállításra az Északi Áramlat-2 vezeték megmaradt kapacitásain keresztül.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) vezetőinek csúcstalálkozóján Szamarkandban 2022. szeptember 16-án. Fotó: Szergej BOBILJOV / SPUTNIK / AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.