Szembeszállt a pumával a 9 éves kislány

Pumatámadást élt túl egy kilencéves kislány, aki Washington állam északkeleti részén kempingezett a családjával a hétvégén.

2022. június 1., 06:16

Szerző:

A kislány szombaton Fruitland közelében sétált egy ösvényen két barátjával, amikor rájuk támadt a puma. A kislány szembeszállt vele, amíg a barátai elmenekültek. Felnőttek siettek a segítségére, és a súlyosan sérült gyereket légimentővel szállították kórházba. A kislányt a felső testén és a fején érte több sérülés, a kórházban megoperálták.

Közben a fiatal hím pumát is megtalálták, és megölték. A washingtoni Hal- és Vadvédelmi Szolgálat szóvivője, Staci Lehman elmondta, hogy a pumatámadás nagyon ritka, Washington államban az elmúlt száz évben mindössze két végzetes pumatámadást jegyeztek fel.

Mint hozzátette: a hétvégi támadás nagyon gyorsan történt, nem lehetett megelőzni, a kislány semmit sem tett rosszul.
Felhívta rá a figyelmet, hogy ha valaki pumával találkozik, úgy tud védekezni, ha rákiabál, megpróbál nagyobbnak tűnni az állatnál. Ha támad a puma, minél erősebben kell visszaütni, és meg kell próbálni talpon maradni – magyarázta. „Ne fordítsunk hátat az állatnak, és ne vegyük le róla a szemünket, ne rohanjunk el” – tanácsolta a szóvivő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Pumára figyelmeztető közlekdési tábla Mexikóban. Fotó: Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 21:59

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.